Nyheter

Söker du ett klimatsmart lågenergihus?
Vi gör det nu lättare att handla smart


Vi håller för närvarande på att ändra upplägget på den här sajten, så att det blir lättare för er att ta fram ett förfrågningsunderlag.

Varför förfrågningsunderlag?
Förfrågningsunderlaget utgör grundbulten för en framgångsrik upphandling av de varor och tjänster som ingår i köpet av ett lågenergihus.
Med ett välgjort förfrågningsunderlag och en likalydande förfrågan till flera företag, kan man lätt jämföra offerterna och därmed välja den bästa. (Detta är omöjligt om företagen själva specificerar det som offereras. Det går då inte att jämföra offerterna.)

Vi gör nu om det befintliga förfrågningsunderlaget till en guide, om hur man lätt skapar ett eget personligt förfrågningsunderlag.

I guiden finns det, i varje avsnitt, länkar till företag som erbjuder de varor och tjänster som berörs. På det sättet blir det enkelt att hitta de aktuellaste varorna som är lämpliga för varje avsnitt i förfrågningsunderlag.

Det tidigare förfrågningsunderlaget som avser det ursprungliga Lågenergihus.nu kommer också att finnas tillgängligt för nerladdning utan kostnad. Nu i ett format så att man kan ändra texten. Genom att använda dokumentet som mall, behöver man bara fylla i sina egna önskemål på respektive plats. Det borgar för att man får fram ett komplett underlag.

För att göra det ändå enklare för er att genomföra upphandlingen, rekommenderar vi Offert.se. De begär in offerter från 6 företag och du väljer leverantör. Klicka på länken Offert.se, gå till kontakta oss och fyll dina kontaktuppgifter, samt bifoga förfrågningsunderlaget.